88090.jpg

Kuten kuvasta näkyy hirssisuurimoista onnistuu couscous tyyppinen lisäke/ruoka, aivan kuten tuolla "Pikaruokaa" -otsikon alla ajattelin. Koostumukseltaan ruoissa ei ollut muuta eroa kuin, että hirssisuurimot ovat suurempia kuin couscous. Makukin oli hirssissä ihan kohdallaan. Valmistamiseen meni enemmän aikaa kuin couscousin tekoon, koska hirssisuurimot eivät olleet esikypsennettyjä ja näin ollen vaativat pidemmän keittoajan.

Esikoisen vilja-allergiasta huolimatta, en aiemmin ole tutustunut erikoisempien viljojen käyttöön. Koska hänelle kävi maissi sekä riisi, pärjäsimme niillä jo pitkälle. Poika ei koskaan ole juuri puuroista välittänyt, niinpä puuroa varten ostamani hirssisuurimot jäivät häneltä kokeilematta. Leivontaan käytin lähinnä Semperin hienoa jauhoseosta ja joskus myös Ecornerin vaaleaa jauhoseosta. Leivät ostin pakastealtaasta valmiina. Hirssisuurimoita olen käyttänyt kerran aiemmin kaalilaatikossa riisin tilalla. Ja nyt tein tuon lisäkkeen.

HIRSSI-KASVISLISÄKE

4 dl vettä
1½ dl hirssisuurimoita
½ kasvisliemikuutio tai suolaa ja muita sopivia mausteita

lisäksi:
sipulia, kasviksia, yrttejä mitä vain ruokavalioon sopii
2 rkl öljyä

Kuullota sipulia ja kasviksia hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja kuumalla vedellä huuhdotut hirssisuurimot. Keitä hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Tarjoa lihan tai kastikkeen lisäkkeenä tai sellaisenaan.