Viime päivinä olen ollut melko laiska ruuanlaittaja. On ollut oma olo noiden siitepölyjen takia sen verran kurja, ettei ole paljon huvittanut keittiössä hyöriä. Niinpä meillä on syöty sitä mitä suht nopeasti ja vähällä vaivalla on saatu aikaan. Myöskään kaupassa ei ole tullut käytyä sitten viime viikon, joten kaapeista ei enää kovin paljon löydy. Tänään onkin pakko lähteä ruokaostoksille.

Toissa päivänä tein itselleni kasvispihvejä, kun mies paistoi itselleen ja pojalle pakkasesta löytyneitä muikkuja. Joulun alla, kun naudanliha jäi pois aloin tekemään enemmän kasvisruokia, jotta saisin edes jotain vaihtelua ainaisen possun ja broilerin syömiseen. Alun nurinoiden jälkeen mieskin on tyytynyt osaansa ja meillä syödään vähintään kerran viikossa kasvisruokaa. Vegaaniliiton sivuilta löytyy paljon hyviä ohjeita ja mikä parasta ne ovat jo valmiiksi maidottomia ja munattomia. Kokeillaan onnistunko laittamaan linkin tähän: http://www.vegaaniliitto.fi/kokki.html

Eilen syötiinkin sitten SPAGETTIA TOMAATTIKASTIKKEELLA. Hienonsin pari salottisipulia (tavallinenkin käy) ja muutaman valkosipulinkynnen, joita kuullotin hetken aikaa oliiviöljyssä. Päälle kaadoin purkillisen tomaattimurskaa. Keittelin kastiketta sen aikaa mitä spagetit kiehuivat ja juuri ennen tarjoamista sekoitin joukkoon reilun desin tuoretta silputtua persiljaa.

Tänään sitten käytetään loputkin jääkapissa lojuvat kasvikset, joista syntynee jonkinlainen keitto. Siihen tulee ainakin purjo, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja vihreitä linssejä luultavasti myös pari tomaatti, jotka näkyivät kaapissa lojuvan. Saa nähdä millaista palautetta isännältä tulee, kun jo toisena päivänä peräkkäin on kasvisruokaa....