Äsken juuri keittelin taas pojalle poroa valmiiksi, kun söi tänään viimeisen annoksen edellisestä satsista. Tuntuisi tuo poro sopivan, seuraavana lihana onkin vuorossa possu. En vaan vielä tiedä missä vaiheessa kokeilu tulee eteen, kun on niin paljon kaikkea mitä pitäisi kokeilla. Ja kun tahti on yksi uusi ruoka-aine viikossa ei sitä kovin paljon ehdi. Varsinkin jos on sairasteluja ja edellisten oireiden pois hoitamista välillä.

Poron lisäksi nyt on muutamana päivänä kokeiltu Bonan persikkasosetta, se kun on tapiokalla suurustettu. Suurin osa valmiista hedelmä-/marjapurkeista kun tahtoo olla riisitärkkelyksellä saostettuja. Ihan lupaavalta näyttää senkin suhteen. Ainakaan toistaiseksi ei ole mitään ilmennyt. Tai olihan tuolla toissailtana taas melkoiset nokkosrokot kaulassa ja rinnuksilla. Syy ei oikein selvinnyt, mistä lie johtuivat. On sen verran nopea pikkumies, että vaikka kuinka yrittää olla tarkkana esikoisen syömisen kanssa, niin eilen aamulla sillä välin kun keitin vauvan puuroa ja laitoin omaa aamupalaani oli vauva löytänyt pöydän alta hyvän passipaikan isoveljen tuolin juurelta. Siellä sitten mutusteltiin tyytyväisenä veljeltä pudonnutta leivän palaa, kun aloin ihmettelemään miten meidän ikiliikkuja niin pitkäksi aikaa pysähtyi paikoilleen. Oli sitten illalla sen näköiset jalat ettei taida tarvita vehnää ihan heti kokeilla. Yleensä ihottuma nousee jaloissa pohkeisiin, mutta eilen oli jalat kirkuvan punaiset nivusista nillkkoihin. Tänään oli koko päivän melko itkuinen kaveri ja kakkakin lähes ripulia. Ihottuma onneksi oli yön aikana rauhoittunut kortisonivoiteen ansiosta.

Kasvispuolellakin on tullut takapakkia. Nyt on kesäkurpitsakin vähän kysymysmerkin alla. Ainakaan tuorepalat eivät enää käy. Perunan kanssa olen ihan yhtä ihmeissäni kuin ennenkin. Viime viikolla piti yhtenä päivänä saada vauvalle ruokaa nopeasti eikä valmista perunasosetta ollut jääkaapissa. Hätäpäissäni sitten päätin kokeilla Mielihyvä-perunahiutaleita, enkä huomannut niistä tulleen mitään oireita. Olen niitä nyt sen jälkeen antanut muutaman kerran uudelleen. Toivottavasti nyt kävisivät jatkossakin, koska ne olisivat tosi näppäri retkieväänä, kun ei niitä tarvitse muuta kuin sekoittaa kuumaan veteen, jonka voi ottaa termarissa mukaan. Varsinkin nyt kun kesäkin on tulossa. Jotakin uutta pitäisi tällekin osastolle keksiä, en vaan ole vielä ihan päättänyt mikä se tulee olemaan.

Kaurapuuro sopii edelleen. Sen maistuminen pojalle vähän vaihtelee, mutta joka päivä menee kuitenkin jonkin verran. Ajattelin ostaa sorminaposteltavaksi Elovenan-kauramuroja, kun ei nuo vauvojen perus maissinaksut ja riisikakut käy. Viljoista seuraavaksi kokeilen hirssiä tai tattaria.

Maito asiaa olen tässä muutamana iltana mietiskellyt. Pääasiassa imetän edelleen ja korviketta menee jonkin verran puuron ja ruoan seassa sekä silloin kun miehet ovat keskenään pullosta. En millään raaskisi vielä imetystä lopettaa, mutta välillä kun poika oireilee jollekin, minkä syytä en oikein saa selville, tuntuisi niin helpolta, kun ei tarvitsisi miettiä omia syömisiään. Toisaalta nyt kun kesä on ovella tulee oltua paljon ulkona ja tehtyä retkiä, on paljon helpompi iskeä vauvalle tissi suuhun kuin kuljetella ja sekoitella maitojauheita ja vesiä. Olen ajatellut imettää suunnilleen saman aikaa kuin esikoista (1v2kk) ellei imetysdietti laajene aivan mahdottomaksi tai käy muuten ylivoimaiseksi. Välillä kuitenkin iskee epätoivo. Painoakin itseltäni on lähteny tosi paljon siitä mitä oli ennen esikoisen raskautta. Onneksi oli tullut kerättyä silloin ylimääräistä niin oli mistä pudota ;) Nyt tosin aletaan olla niillä rajoilla, ettei enää enempää tarvitsisi laihtua. Kaapista ei ole aikoihin löytynyt sopivaa päälle pantavaa, kaikki putoaa päältä. Myös uudet vaatteet, joita talven aikana on tullut hankittua ovat isoja. Toiset painivat lasten syntymän jälkeen ylimääräisten kilojen kanssa, niin minä murehdin katoavien perään. Mutta eiköhän niitä ala tulla vauhdilla takaisin, kun imetys loppuu ja pääsen kaikien herkkujeni pariin.

Tänään tällaista pitkää höpinää, mitä pään sisällä on viime päivinä pyörinyt.