Eräänä iltana alkoi mieleni tehdä kovasti pinaattilettuja. Onneksi pakkasesta löytyi pussillinen pinaattia. Ja eikun kokeilemaan. Samalla ajattelin kokeilla miten onnistuu letut pikkumiehelle. Pojan ruoka-aineita miettiessäni totesin ainoan lettuihin sopivan lisän olevan persiljan. Niinpä sitten silppusin tuoretta persiljaa lettutaikinaan, ja paistelin pojalle omat letut. Eivät vain oikein maistuneet. Kuten ei tällä hetkellä mikään uusi maku tai vain tutuista aineista tehty hieman erilainen ruoka tai leivonnainen.

145110.jpg
Vasemmalla muun perheen pinaattiletut oikealla pikkumiehen persiljaletut.

PINAATTILETUT (maidoton, munaton) (HUOM! sisältää vehnää)

5 dl kauramaitoa, vettä tai vissyä
1 ps (150 g) pakastepinaattia
1 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä, sulatettua margariinia tai juoksevaa Sunnuntaita
suolaa
(valkopippuria)

Mittaa kauramaito astiaan. Lisää sulatettu pinaatti sekä mausteet. Lisää jauhot samalla taikinaa tasaiseksi vatkaten. Lisää lopuksi rasva. Paista letut pannulla rasvaa apuna käyttäen.

PERSILJA-TATTARILETUT (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)

2½ dl kauramaitoa, vettä tai vissyä
1-2 dl silputtua tuoretta persiljaa
½ dl tapiocatärkkelystä, perunajauhoa tai Maizenaa
1 dl tattarijauhoja
1 rkl öljyä,
sulatettua margariinia tai juoksevaa Sunnuntaita
suolaa

Valmista letut kuten edellä.

p.s. Jos teet samaan aikaan molempia lettuja samalla pannulla, paista persiljaletut ensin niin et joudu pesemään pannua välillä.