perjantai, 11. elokuu 2006
Pinaatti- ja persiljaletut
Vasemmalla muun perheen pinaattiletut oikealla pikkumiehen persiljaletut.
PINAATTILETUT (maidoton, munaton) (HUOM! sisältää vehnää)
5 dl kauramaitoa, vettä tai vissyä
1 ps (150 g) pakastepinaattia
1 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä, sulatettua margariinia tai juoksevaa Sunnuntaita
suolaa
(valkopippuria)
Mittaa kauramaito astiaan. Lisää sulatettu pinaatti sekä mausteet. Lisää jauhot samalla taikinaa tasaiseksi vatkaten. Lisää lopuksi rasva. Paista letut pannulla rasvaa apuna käyttäen.
PERSILJA-TATTARILETUT (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)
2½ dl kauramaitoa, vettä tai vissyä
1-2 dl silputtua tuoretta persiljaa
½ dl tapiocatärkkelystä, perunajauhoa tai Maizenaa
1 dl tattarijauhoja
1 rkl öljyä, sulatettua margariinia tai juoksevaa Sunnuntaita
suolaa
Valmista letut kuten edellä.
p.s. Jos teet samaan aikaan molempia lettuja samalla pannulla, paista persiljaletut ensin niin et joudu pesemään pannua välillä.
Kommentit