Tässäpä nyt ohje tuohon viime viikonlopun täytekakkuun.
TÄYTEKAKKU POHJA (maidoton, munaton)
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl kauramaitoa (vettä tai mehua)
200 g sulatettua margariinia
mannaryynejä vuoan leivitykseen
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halkaisija 26 cm). Taikinaan kannattaa tehdä "kuoppa" keskelle, koska kakku tahtoo nousta enemmän keskeltä kuin reunoilta. Paista 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.
TÄYTTEET JA KORISTELU
2 prk säilykemangoa
banaaneja
1 prk kookosmaitoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl maizenaa
2 liivatelehteä
Valmista kookoskiisseli; Laita kattilaan kookosmaito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesitilkkaan sekoitettu maizena ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Ota sen jälkeen kattila liedeltä ja lisää vanilja sokeri. Anna jäähtyä hieman.
Soseuta purkillinen mangoa ja viipaloi banaanit. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kasaa kakku vuokaansa. Nosta pohjaosa vuokaan. Levitä päälle mangososetta, banaaniviipaleita ja puolet kookoskiisselistä. Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan. Täytä samoin kuin edellinen kerros. Nosta kansi päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta toinen mangopurkillinen. Kuumenna tilkka mangojen lientä ja liuota liivatteet siihen. Kada liivateseos ohuena nauhana mangososeeseen samalla sekoittaen. Levitä mangohyytelö kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin mehustumaan ja hyytymään yön ajaksi.
Pursotettava kreemi:
125 g margariinia
7½ dl tomusokeria
3-4 rkl kauramaitoa tai vaaleaa mehua
Vatkaa margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sihdattu tomusokeri ja neste. Käytä vatkaamiseen puuhaarukkaa tai sähkövatkaimen pienintä nopeutta. Laita kreemi hetkeksi jääkaappiin ennen pursottamista kakun reunoille.
Koristele kakku esimerkiksi marsipaanista muotoilluilla koristeilla.
sunnuntai, 17. syyskuu 2006
Kommentit