Tein tässä joku aika sitten koko perheelle sopivaa murupiirasta, niin pääsi pikkuinenkin vähän herkuttelemaan. Piiras oli melko makeaa, mutta todella hyvää. Tein piiraan yllättäen tattarijauhoista. Tattarin makuhan on melko voimakas ja vaatii aluksi totuttelua vehnäleivonnaisia syöneeltä, mutta ainakin itse pidän siitä.MURUPIIRAS (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)

125 g maidotonta margariinia
1½ dl sokeria
2½ dl tattarijauhoja
1½ dl peruna- tai tapiocajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl perunajauhoja muruseokseen

sopivaa hedelmää tai marjaa (meillä laitettiin nektariini lohkoja)

Vaahdota margariini ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos rasvaseokseen. Ota taikinasta reilu 2/3 ja laita se voideltuun piirasvuokaan. Laita päälle hedelmät tai marjat lohkoina raastena tms. Ripottele päälle tarvittaessa sokeria tai fariinisokeria. Nypi perunajauhot lopputaikinan sekaan ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Tarjoa sopivan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Meillä oli vispautuvaa kauravaniljakastiketta, myös blogistani löytyvä kookosvaniljakastike on hyvä vaihtoehto. Idean ja pohjan ohjeen löysin kirjastosta lainaamastani Allergia ja keliakia: ruoka- ja keittokirjasta.