Olen jo pidemmän aikaa miettinyt tekeväni näitä, ja tänään sain viimein aikaiseksi. Mielestäni tulivat suhteellisen nopeasti ja olivat helppoja tehdä, vaikka edellisen kerran olen tainnut piirakoita rypytellä yläasteen köksäntunnilla. Idean piirakoihin sain jälleen kerran Allergia- ja keliakia -kirjasta.

KARJALANPIIRAKAT (maidoton, munaton, viljaton)

Kuoritaikina:
2 dl tattarijauhoja
2½ dl kiehuvan kuumaa vettä

Täytteeksi esimerkiksi, veteen keitettyä:
- bataattisosetta
- perunasosetta
- riisipuuroa

Valmista täyte jäähtymään. Sekoita vesi tattarijauhojen joukkoon. Anna taikinan levätä hetkinen. Pyörittele sitten taikinasta palloja, jotka kaulit piirakkapuikulalla tattarijauhoja apuna käyttäen reunoilta ohuemmiksi pyöreiksi levyiksi. Laita täytettä jokaisen levyn keskelle siten, että reunoille jää n. 1½ cm tyhjää. Rypytä reunat keskelle. Paista kuumassa, 250-300 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit piirakat vesi-margariini seoksella ja laita voipaperin tai leivinliinan alle pehmenemään.