Kun pitkästä aikaa saa syödä mitä tahtoo, on tullut tehtyä paljon ns. tavallista ruokaa ja pikkumies on saanut omat pöperönsä. Tuli tehtyä uusi blogikin noille muille ruoille ja herkuille, Mymmelin kyökissä, tervetuloa tutustumaan sinnekin. Viime perjantaina ajattelin siiten kokeilla lisäkkeeksi ostamiani kokonaisia tattarisuurimoita koko porukalle. Ja niinpä siinä sitten kävi, että olin itse ainoa jolle ne maistuivat. Tosin pikkumies on kyllä myöhemmin syönyt niitä hyvällä ruokahalulla, joten voi olla syömättömyyden johtuneen kalkkunasta, se kun ei oikein tunnu maistuvan.

214573.jpg

Keitto-ohjeen lisäketattariin löysin Myllyn parhaan sivuilta.

HEDELMÄINEN KALKKUNAKASTIKE (maidoton, soijaton)

300 g maustamattomia kalkkunan suikaleita
1 prk ananasmurskaa mehuineen
1 nektariini, omena tai muu sopiva hedelmä
1 dl kaura- tai soijakermaa (voi jättää poiskin)
suolaa
öljyä

Ruskista kalkkuna suikaleet öljyssä. Lisää ananasmurska mehuineen sekä paloiteltu hedelmä. Lisää "kerma". Ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes saostuu sopivan paksuiseksi. Tarjoa keitetyn tattarin tai riisin kanssa.