Kuvassa on allergisille suunnattuja keittokirjoja, joihin olen tutustunut. Mitä saisi tarjota?-Ruoka-allergisten keittokirja on omani, muut olen lainannut kirjastosta. Kannattaa ensin lainata kirjoja kirjastosta ja tutustua rauhassa löytyykö niistä sopivia ohjeita. Ja vasta sen jälkeen hankkia kirja omaksi jos siltä tuntuu. Kokemuksesta viisastuneena....

Allergia ja keliakia Ruoka- ja keittokirja on ehdoton suosikkini. Sieltä on löytynyt monet hyvät ideat ja ohjeet. Todella kattava perusteos ruoka-allergioista kärsiville. Kirja on jaettu kahteen osaan, ruoka-allergiat ja keliakia. Molemmissa on ensin kattava tieto-osuus itse sairaudesta, sopivista ruoka-aineista ja sen sellaisesta. Minkä jälkeen alkaa ruoka- ja leivontaohjeet. Tähän kirjaan suosittelen tutustumaan!

Mitä saisi tarjota? Ruoka-allergisten keittokirja oli itselleni pienoinen pettymys. Kirjan kaikki leivontaohjeet olivat meille sopimattomia, koska niissä oli käytetty valmiita jauhoseoksia, jotka kaikki sisältävät riisiä ja/tai maissia. Myös suurinta osaa muista ohjeista en voi käyttää sellaisenaan. Kirjan ohjeet olivat ihan perusjuttuja, joten myös sen takia koin kirjan itselleni hyödyttömäksi. Koska olen niin paljon ruokaa tehnyt ja ohjeita soveltanut, en löytänyt kirjasta mitään uutta itselleni. Mutta varmasti jollekin keittiössä kokenemattomammalle kirja on ihan oiva työkalu.

Allergisen lapsiperheen keittokirja on huomattavasti edellisiä pienempi ja vähäsisältöisempi. Kirjan alussa on esitelty lyhyesti korvaavia elintarvikkeita sekä ruoanvalmistuksen vinkkejä. Kirjassa onohjeita sekä vauvanruokien että muiden tekoon.

Leivonnaisia allergikoille paljon erilaisia leivontaohjeita allergisille. Mutta meillä jäänyt käyttämättömäksi valmiiden luonatisesti gluteenittomien jauhoseosten sopimattomuuden takia. Kirjan alussa esitellään luontaisesti gluteenitonta leivontaa.