tiistai, 31. lokakuu 2006
Keltainen aprikoosipuuro
KELTAINEN APRIKOOSIPUURO (maidoton, viljaton)
5 dl vettä
½ dl maissipolentaa
½ dl maissijauhoja
2 prk lasten aprikoosisosetta
sokeria maun mukaan
Mittaa kattilaan vesi sekä molemmat maissijauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 7 minuuttia sekoitellen. Lisää aprikoosisoseet ja mausta sokerilla. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Jäähdytä. Ja vatkaa kuten vispipuuro. Tarjoa kylmänä.
KELTAINEN APRIKOOSIPUURO KUIVATUISTA APRIKOOSEISTA (maidoton, viljaton)
1 pss kuivattuja aprikooseja
1 l vettä
1 dl maissipolentaa
1 dl maissijauhoja
sokeria maun mukaan
Laita aprikoosit veteen likoamaan yön yli. Keitä aprikooseja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat. Ripottele joukkoon jauhot sekä polenta koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen vielä 7 minuuttia. Hauduta kannen alla muutam minuutti. Tarjoa haaleana. Tai tee jäähtyneestä puurosta vispipuuroa.
Kommentit