Laitan tämän ohjeen nyt tänne, vaikkei meidän pikkumiehelle maissi sovikaan. Mutta esikoiselle tätä aina tulee keiteltyä. Jokin jäänne hänen allergia ajoiltaan. Toisaalta tää on oikeastaan ainoa puuro, mitä esikoinen suostuu edes syömään. Ja vieläpä hyvällä ruokahalulla. Tällä kertaa tein puuron Piltin aprikoosisoseesta, kun unohdin ostaa kuivattuja aprikooseja. Hyvää oli näinkin, mutta vielä parempaa olis tullut kuivatuista hedelmistä. Laitan ohjeet molempiin versioihin. Tuo soseesta tehty maistui paremmin kylmänä vispipuurona, kuivatuista aprikooseista tehty maistuu myös haaleana tarjoiltuna.

242695.jpg

KELTAINEN APRIKOOSIPUURO (maidoton, viljaton)

5 dl vettä
½ dl maissipolentaa
½ dl maissijauhoja
2 prk lasten aprikoosisosetta
sokeria maun mukaan

Mittaa kattilaan vesi sekä molemmat maissijauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 7 minuuttia sekoitellen. Lisää aprikoosisoseet ja mausta sokerilla. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Jäähdytä. Ja vatkaa kuten vispipuuro. Tarjoa kylmänä.

KELTAINEN APRIKOOSIPUURO KUIVATUISTA APRIKOOSEISTA (maidoton, viljaton)

1 pss kuivattuja aprikooseja
1 l vettä
1 dl maissipolentaa
1 dl maissijauhoja
sokeria maun mukaan

Laita aprikoosit veteen likoamaan yön yli. Keitä aprikooseja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat. Ripottele joukkoon jauhot sekä polenta koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen vielä 7 minuuttia. Hauduta kannen alla muutam minuutti.
Tarjoa haaleana. Tai tee jäähtyneestä puurosta vispipuuroa.