Parina viime päivänä ei ole ollut aikaa paneutua ruoanlaittoon, itseä piinaa joku syysflunssa ja isompi poikakin sairastui eilen. Niinpä olemme syöneet mitä nyt on nopeasti saanut kokoon. Nyt kun imetys on loppunut, ei siitä muulle perheelle muodostu isompaa ongelmaa, mutta pikkumiehellekin pitäisi jotain tarjota. Pakastinkin on päässyt tyhjenemään. Onneksi kuitenkin on pussimuussi ja possunakit. Tässä ohje todellanopeaan nakki-perunasoseeseen.

PIKAINEN NAKKI-PERUNASOSE (maidoton, munaton, soijaton, viljaton)

1 pss Mielihyvä-perunahiutaleita
muutama possunakki (Vatajan tai Maalaisserkun Alli-nakit)
4-5 d vettä
(1dl kaurakermaa)
1 rkl maidotonta ja soijatonta margariinia
ripaus suolaa

Mittaa kattilaan 4 dl vettä (tai kaurakerma ja 3 dl vettä) ja laita liedelle kiehumaan. Paloittele nakit pieneksi ja laita kattilaan lämpenemään nesteen joukkoon. Kun vesi kiehuu ota kattila liedeltä, mausta suolalla ja margariinilla ja lisää 1 dl kylmää vettä. Lisää perunahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua kannen alla 1 minuutti. Lisänä voi tarjota esimerkiksi kesäkurpitsa- ananasraastetta.