Tulee nyt vähän myöhässä nämä joululeivonnaisten ohjeet, kun en aiemmin ole ehtinyt sivuja päivittelemään. Tokihan näitä voi tehdä ja soveltaa muutenkin kuin vain jouluna ;)


Eli meidän pikkumiehemme herkutteli jouluna aiemmin esiteltyjen pipareiden lisäksi luumutortuilla sekä kalkkunapasteijoilla. Tein molemmat samasta taikinasta, ja alla olevasta ohjeesta niitä tuli 8 kpl kumpaakin sorttia, mikä on yksivuotiaalle enemmän kuin tarpeeksi yhdeksi jouluksi.

PERUNAVOITAIKINA (maidoton, munaton, viljaton)

2 dl perunasurvosta (tein tämän sekoittamalla 2dl lämmintä vettä Mielihyvä-perunahiutaleita sen verran, että sain sopivan sakean muusin)
100 g maidotonta margariinia
1½ dl tattarijauhoja
1½ dl tapiocatärkkelystä

Sekoita kaikki taikinan aineet tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä jonkin aikaa. Kaaviloi tapiocajauhoja apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä Tähtitorttu-/pasteijamuotilla paloja tai leikkaa samankokoisiksi neliöiksi. Täytä tortut luumumarmeladilla tai muulla sopivalla paistonkestävällä hillolla tai marmeladilla. Pasteijoiden täytteeksi laitoin paistettua kalkkunan jauhelihaa sekä keitettyä tattarirouhetta valkosipulilla ja rakuunalla maustettuna. Paista leivonnaisia 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.