keskiviikko, 6. joulukuu 2006
Poromiehen karjalanpaisti
Itsenäisyyspäivän kunniaksi meillä tehtiin karjalanpaistia. Lihoina käytettiin poroa ja possua, jotta nuorimmainenkin pääsee osalliseksi juhla-ateriasta.
POROMIEHEN KARJALANPAISTI
n. 700 g poron paistilihaa
n. 800 g porsaan kasleria
2-3 sipulia
muutama laakerinlehti
kokonaisia mustapippureita
suolaa
vettä
Paloittele lihat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista niitä pannulla hetken aikaa. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Nosta lihat sekä sipulit ja mausteet pataan. Kaada päälle vettä sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät. Laita paisti 250 asteiseen uuniin ½-1 tunniksi. Vähennä sen jälkeen lämpöä 175-200 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja juuresraasteen kanssa.
Kommentit