Pikkumies on jo sen ikäinen, että pitäisi saada samaa ruokaa kuin muutkin. Aina se ei allergioiden takia onnistu, mutta silloin pyritään mahdollisimman lähelle samanlaiseen lopputulokseen. Pari kertaa on nyt tullut tehtyä pizzaakin, ja oikein hyvin on poja onnistunut. Täytteissä on äidin  mielestä ollut vielä toivomisen varaa ;) Mutta pieni mies on itse ollut oikein tyytyväinen.


Kuva ei taaskaan ole mikään kovin onnistunut. Tässä jälkimmäisessä sarjassa täytteenä oli ketsuppia (tomatti kokeilussa), kinkkua ja ananasmurskaa. Edellisellä kerralla laitoin porkkanarastetta, kinkkua ja ananaspaloja. Mausteina valkosipulijauhetta, meiramia ja basilikaa. Alla olevalla ohjeella saa tehtyä yhden pikkupizzan tai sitten kolme tuollaista teevadin kokoista minipizzaa, joita itse teen. Jos tahdot isomman pizzan tuplaa ohje.

PIZZAPOHJA (maidoton, munaton, viljaton)

1,25 dl vettä
3 rkl Mielihyvä-perunahiutaleita
1 tl kuivahiivaa
0,5 dl peruna-/tapiocatärkkelystä
n. 1,5 dl tattarijauhoja

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään tattarijauhoja sekoitettuna lämpimään (42 astetta) veteen. Lisää peruna hiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Lisää tärkkelysjauhot. Sekoita taikinaan tattarijauhoja vähän kerrassaan, kunnes saat siitä muotoilluksi pallon, joka ei tartu käsiin kiinni. Taputtele taikina jauhojen avulla leivinpaperin päälle haluamasi kokoiseksi/kokoisiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat sopivilla täytteillä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.