tiistai, 23. tammikuu 2007
Sipulipossu ja bataatti-juuresmuusi
SIPULIPOSSU
1 porsaan pihvi-/sisäfilee
2 sipulia
vajaa ½ dl vettä
maidotonta margariinia
suolaa
pippuria
persiljasilppua
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään. Ruskista fileen pinta kauttaaltaan pannulla pienessä määrässä öljyä tai margariinia. Leikkaa fileestä noin 1½ sentin paksuisia siivuja. Lado lihaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Rouhi pinnalle suolaa ja pippuria. Leikkaa jokaisen siivun päälle sipulirengas. Kiehauta vesi pannulla ja kaada pihvien päälle, jotta saat kaikki maut talteen. Laita vielä jokaisen pihvin päälle nokare margariinia. Paista 250 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Vähennä sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin puoli tuntia. Ripottele valmiiden pihvien päälle runsaasti persiljasilppua.
Tässä possut matkalla uuniin.
Bataatti-juuresmuusiin käytin bataatin lisäksi pari pientä perunaa, muutaman porkkanan sekä palan lanttua. Nesteenä juuresten keitinliemi, ja mausteeksi nokare margariinia sekä ripaus suolaa.
Kommentit