Tein nyt pääsiäiseksi tällaisen kakun, jota kaikki voivat syödä. Alunperin olen kehitellyt tämän ohjeen itselleni jo esikoista imettäessäni. Mutta nyt sovelsin ohjetta, pienempään vuokaan sekä pikkumiehelle sopivaksi. Tähänhän voi taas käyttää mitä vain hedelmä- tai marjasosetta ja hedelmiä/marjoja, jotka ruokavalioon sopivat. Meillä käytettiin tällä kertaa mangososetta, aprikoosia ja rypäleitä.



HEDELMÄINEN HYYTELÖKAKKU (maidoton, munaton, soijaton, luontaisesti gluteeniton)

Pohja:
150 g Semperin Kauradigestive-keksejä
50 g maidotonta ja soijatonta margariinia

Täyte:
1 prk (2 dl) kauravaniljakastiketta
2 prk (270 g) lasten mangososetta
5 liivatelehteä

Päällinen:
1 prk säilykeaprikooseja liemineen
vihreitä rypäleitä
1-1½ dl vettä
3 livatelehteä

Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula margariini keskenään. Painele seos vuoan pohjalle. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike ja lisää siihen mangososeet edelleen vatkaten. Liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos huolellisesti täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka puoleksi tunniksi jääkaappiin hyytymään. Nosta aprikoosin puolikkaat talouspaperin päälle kuivumaan. Kaada liemi kulhoon ja lisää vettä sen verran, että nestettä on yhteensä noin 3 dl. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Asettele aprikoosin puolikkaat vuokaan täytteen päälle. Lisää väleihin tarvittaessa puolitettuja rypäleitä. Kuumenna pieni osa nesteestä ja liuota siihen liivatteet. Lisää lopun nesteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Kaada liemi varoen vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.