Taas kävin muokkaamassa kiellettyjen ruoka-aineiden listaa. Muutama viikko sitten alettiin kokeilla ohraa. Ensin kaurapuuron seassa ja lopulta pelkkää ohrapuuroa. Eikä oireista ole tietoakaan. Pitäisi kai viikonloppuna ottaa ja leipoa taas pakastin täyteen, kun pääsee taas kokeilemaan uusia reseptejä. Tuo ohrahan on oikeastan ollut kokoajan vähän sellainen vehnän ja rukiin siivellä pois jäänyt. Ei vain koskaan tullut aiemmin sitä testattua, kun nuo kaksi edellä mainittua oli jo todettu sopimatomiksi. Silloin vuosi sitten prickeissäkään ei näkynyt kuin vehnä ja ruis, mutta lääkäri laittoi ohran niiden kanssa samaan kategoriaan. Ja meidän pojat kun eivät onnekseni ole kumpikaan missään vaiheessa reagoineet viljoille rintamaidon kautta, niin en senkään perusteella voi sanoa asiaan juuta enkä jaata. Nyt kuitenkin ohra käy ja sitä käytetään, mm. pinaattilettuja on tehty pelkkiin ohrajauhoihin, maistuvatkin paremmin koko porukalle kuin tattarista tehdyt =) ei siis tarvitse enää montaa lettutaikinaa tehdä, karjalanpiirakoiden täytteeksikin laitoin aamuiset ohrapuuron jämät ja hyvin maistuivat Pikkumiehelle.

Lisäksi ollaan kokeiltu muutaman kerran sitrushedelmiä, sekä appelsiinia että mandariinia, ja ne näyttäisivät myös sopivan ainakin pieninä annoksina silloin tällöin. Näistähän vauvana tuli rintamaidon kautta oireet hetkessä. Tällä saralla siis kokeilua vielä jatketaan, mutta oikein lupaavalta näyttää. Kokeilematta on normaalikäytössämme olevista elintarvikkeista enää kananmuna sekä kala ja äyriäiset. Nuo ovatkin sitten sellaisia, että täytyy tosi varovaisesti aloitella, kun joko kalasta tai munasta tai sitten molemmista sai vielä kevättalvella oireita jo ruoanvalmistusvaiheessa ilman kautta. Eli antaa olla nyt toistaiseksi...

Muutama viikko sitten käytiin kontrollikäynnillä poikien korvaputkienkin takia. Isoveljellä tilanne näyttää toistaiseksi hyvälle, molemmat putket olivat irronneet, mutta ainakaan vielä ei uusia korvatulehduksia ole ollut. Pikkumiehellä oli toinen putki vielä toiminnassa toisessa korvassa puolestaan oli tulehdus. Tällä kertaa kuitenkin päästiin taudista eroon heti ensimmäisellä lääkekuurilla. Katsellaan nyt kuinka käy, kun tämä flunssakausi tästä kunnolla pyörähtää käyntiin. Vieläkö noita joutuu putkittamaan, vai joko olisi korvavaivoista päästy?