Meillä on tänä viikonloppuna juhlittu Pikkumiehen 4-vuotissynttäreitä. Ja imetysdietin takia piti tarjolle kehitellä jotain itsellenikin sopivaa herkkua, kun en kakkua viitsinyt alkaa munattomana tekemään. Etsiskelin sopivaa ohjetta ja Marien blogista löytyikin oikein houkuttelevalta vaikuttava muffini ohje, jota päätin kokeilla. Muffineista tuli todella maukkaita ja erittäin mehukkaita. Näitä tulen tekemään varmasti toisenkin kerran. Jonkin verran muokkasin ohjetta kotoa löytyneiden raaka-aineiden mukaan, ja koska meillä ei kiertoilmauunia löydy säädin hieman paistolämpötilaa suuremmalle.

SUKLAA-BANAANIMUFFINIT (munaton, maidoton)

  •  4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl vanilliinisokeria
  • 1½ tl soodaa
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
  • 50 g maidotonta margariinia sulatettuna (itse käytän sinistä Keijua kaikkeen, mihin rasvaa tarvitsee)
  • ½ rkl etikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl keitettyä kahvia
  • 2 banaania
  • n. 75 g tummaa suklaata (Dammenbergin ja Plamilin suklaat ovat täysin maidottomia, itse olen käyttänyt myös Brunbergin tummaa, joka saattaa sisältää pieniä maitojäämiä)

Rouhi suklaa veitsellä ja kuori ja paloittele banaanit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää sulatettu jäähtynyt margariini, vesi, jäähtynyt kahvi sekä etikka. Sekoita. Lisää taikinaan vielä suklaarouhe ja banaani kuutiot ja sekoita jälleen. Jaa taikina muffinivuokiin (itse käytin juhlien avaruusteemaan sopivia pieniä alumiini vuokia) siten, että vuoat tulevat lähes täyteen. Paperivuokia käytettäessä kannattaa käyttää muffinipeltiä tukemaan vuokia, näin muffinit myös kohoavat paremmin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tällä kertaa en aikapulan takia kuorruttanut tai koristellut muffineja mitenkään, mutta Marielta löytyy ohje myös kuorrutteeseen, jos sellaisen haluaa.