Asiaa pitkään pohdiskeltuani päätin tänään perustaa oman blogini. Olen jo pidempään surffaillut erityisesti ruokablogeissa ja -sivuilla, etsimässä uusia ideoita ruokiimme. Oman blogini halusin perustaa, koska ainakaan toistaiseksi vastaani ei ole tullut sellaista, josta löytyisi nimenomaan allergisille sopivia reseptejä. Tarkoitukseni on kerätä tänne sekä itse kehittelemiäni että hyväksi havaitsemiani ruoka- ja leivontareseptejä, jotka sopivat meidän allergikkojemme ruokavalioon. Ohjeita saa vapaasti soveltaa sopimaan omaan ruokavalioonsa. Sitähän tämä allergiaperheen kokkaaminen hyvin pitkälle on, sovelletaan ja kokeillaan sopimaan ruokavalioon. Lisäksi tulen varmasti kirjoittamaan vauvamme ruoka-ainekokeiluista ja muista allergiapohdinnoistani.

Perheeni on nelihenkinen; minä, mies ja kaksi pientä poikaa, reilu kaksi vuotias ja 8 kuukauden ikäinen. Molemmat lapset ovat alkaneet oireilla ruoka-aineallergioita hyvin pieninä n. 3-7 viikon ikäisinä, ollessaan täysimetyksellä koko siihen astisen ikänsä. Näin jälkikäteen ajatellen esikoisen kanssa pääsimme todella helpolla. Imetysdietiksi riitti maitotuotteiden ja kananmunan pois jättäminen, ja nyt pari vuotiaana poika syö liki pitäen mitä vain, mikä pienempänä aiheutti oireita. Nuoremman kanssa onkin sitten ollut ihmettelemistä ja on edelleen. Rintamaidon kautta poika oireilee ainakin maidolle, munalle, kalalle, soijalle, sitruksille ja naudanlihalle, myös tuoreen tomaatin olen jättänyt varmuuden vuoksi pois. Kolmisen kuukautta sitten alettiin kokeilemaan kiinteitä ja etsimään sopivaa korviketta imetyksen rinnalle. Almiron Peptin ja Nutrisoijan jälkeen jälkeen löytyi viimein NUTRAMIGEN-korvike, joka onneksi sopii. Korvikkeen ja rintamaidon lisäksi pojan ruokavalioon on saatu kaura, kesäkurpitsa sekä peruna, joka tosin on vähän kyseenalainen, toiset lajikkeet aiheuttavat oireita toiset eivät. Maissia ja riisiä on molempia kokeiltu, mutta kumpikaan ei käy, samoin on mustikan ja päärynän laita.

Oma imetysdiettini rajoittaa tällä hetkellä melko paljon koko perheen ruokailua, koska haluan periaattesta koko perheen syövän samaa ruokaa, siis vauvaa lukuunottamatta. Esikoisen vilja-allergian aikaan tein osan ruuista kahtena eri versiona, muun muassa kaikki pastaruuat tein sekä tavallisista että luontaisesti gluteenittomista makaroneista.

Tässäpä nyt tällaista höpinää taustoista. Lisää höpinää ja niitä ohjeita tulee, kunhan taas ehdin kirjoittelemaan.