En sitten vappuna muistanut niitä munkkeja kuvata. Ei sillä että olisivat edes olleet mitenkään erityisen kuvauksellisia. Melkoisia möykkyjä jos suoraan sanotaan ;) Mutta hyvältä kyllä maistuivat.

Vapun jälkeen Pikkumies sairastikin taas yhden kuumeflunssan. Parannuttuaan taudista poika oli edelleen tosi kiukkuinen ja levoton. Hän repi, raapi ja riehui minkä jaksoi, ja samalla oli huomattavasti normaalia väsyneempi ja nenästä valui solkenaan kirkasta limaa kuin vettä vain. Ensin ajattelin sen olevan vain jälkimaininkeja taudista, kunnes yhtenä päivänä heräsin siihen, että koivuthan kukkivat täällä jo aivan täysin. Itse aloitin lääkityksen kerrankin ajoissa niin omat oireet ovat olleet tosi vähäisiä, enkä siten ollut tullut ajatelleeksi koko asiaa.

Sen iltapäivän vietin puhelimessa yrittäen saada jostakin lääkäriä langan päähän, jotta saamme lääkityksen alkuun. Lopulta onnisti ja nyt poika on saanut Ataraxia kaksi kertaa päivässä, ja on jälleen oma itsensä. Syy miksi vain soitin lääkäriin oli, että tiesin lääkärin vain käskevän antaa lääkettä ja katsoa helpottaako oireet. Isoveljeä on tullut lääkärissä käytettyä näin siitepölyaikaan. Ja koska nyt ei voi testejä tehdä ja kotoa löytyi sekä Ataraxia että Zyrteciä,  halusin vain tietää oikean annostuksen lääkkeelle. Täytyy palata asiaan uudelleen, kun tämä siitepölykausi on ohi...

Mielenkiintoinen komentti, jonka lääkäri puhelimessa sanoi oli, että koska kananmuna-allergia löytyy herkistyy lapsi ennemmin tai myöhemmin myös koivulle. En ole aikaisemmin tällaisesta yhteydestä kuullutkaan. Mutta ainakin omalla kohdallani se pitäisi paikkaansa, ja kuopuksen myös. Esikoisesta on vielä vaikea sanoa. Kahtena ensimmäisenä keväänä olin varma hänen reaoivan koivulle, mutta nyt kun ruoka-aineallergiat ovat väistyneet en oikein osaa sanoa oireileeko vai ei. Vähän tuo on itkuisempi ja väsyneempi kuin normaalisti, mutta ei mitenkään merkittävästi. Aiempien vuosien nenän vuotamisesta tai kutinasta ei ole tietoakaan. Täytyy varmaan vain katsella mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Yleensähän nuo siitepölyallergiat alkavatkin oireilla vasta hieman vanhempana.