Pitihän sitä äitienpäiväksi kakku saada, niinpä äsken miehen kanssa tehtiin yhdessä koristelua vaille valmiiksi täytekakku. Saavat sitten aamulla esikoisen kanssa koristella sen. Olen kokeillut muutamaa eri ohjetta, mutta alla oleva on oma sovellukseni parhaaksi kokemastani reseptistä. Halusin suklaapohjan niin jouduin alkuperäistä vähän muokkaamaan.

SUKLAAKAKKUPOHJA (maidoton, munaton, soijaton)

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kylmää kahvia
200 g sulatettua margariinia (esim. sininen Keiju tai juokseva Sunnuntai)

Vuoan leivitykseen margariinia ja korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja sula margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 50 min. Täytä ja kostuta kuten tavallinen täytekakku.

Täytteeksi laitoimme ensimmäiseen väliin aprikoosimarmelaadia ja kookosvaniljakastikkeen lopulla, mihin lisäsin yhden liivatelehden, toiseen väliin tuli kirsikkahilloa ja kookosvaniljakastiketta.

Päällystämiseen on useita eri vaihtoehtoja. Itse kokeilin tällä kertaa vaahtokarkkifondanttia, johon törmäsin Lintu75:n blogissa.
Laitan joku toinen kerta lisää noita päällys vaihtoehtoja.