Tämän sämpyläohjeen löysin Histamiini-keskustelufoorumista. Ja täytyihän niitä kokeilla, kun on edelleen hyvä leipäohje pojalle hakusessa. Nämä sämpylät olivat kyllä tosi hyviä. Vaikka jokin meni kyllä hieman pieleen. En kuitenkaan usko sen johtuvan ohjeesta. En vain aina saa onnistumaan hiivaleivonnaisia haluamallani tavalla. Nämäkin sämpylät kohosivat ensin ihan hienosti, mutta kun laitoin niitä uuniin olivat jotenkin läsähtäneet ja levinneet vain sivuille. Vaikka lopputulos olikin hieman lättänä. Maistuivat sämpylät pojalle hyvin, ja äidille myös kun yhden maistelin ;) Laitan sulkeisiin mitä aineita itse käytin.



KAURASÄMPYLÄT (luontaisesti gluteenittomat)

5 dl nestettä (vettä)
50 g hiivaa
loraus siirappia
½ tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl jauhoja (2 dl tapiocatärkkelystä, 2 dl tattarijauhoja, 2 dl kauratalkkunaa)
½ dl öljyä

Liuota hiivä kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot taikinaan. Nostele taikinasta lusikalla nokareita suoraan leivinpaperin päälle ja muotoile niitä hieman. Omasta taikinastani onnistui myös lusikalla otettujen nokareiden pyörittely sämpylöiksi käsien välissä. (Itse vedin tässä vaiheessa veitsellä pari viiltoa kunkin sämpylän pintaan.) Kohota leivinliinan alla. Ja paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.