Tein tänään ystävänpäivän kunniaksi sydänleivoksia. Ja pitihän pienellekin jotain kehitellä, koska muuten olisi tullut suuren suuri kiukku. Loppujen lopuksi leivokset eivät päälle päin eronneet toisista lainkaan (erivärisen koristelun laitoin tunnistamista varten ;) ). Leivospohjan ohjeen kehittelin aamulla, ja niistä tuli todella kuohkeita ja maukkaita. Kannattaa kokeilla, toimii hyvin myös täytekakkupohjana! Tein taikinaa vain pienen annoksen, 22x30 cm:n vuokaan. Halutessasi koko uunipellillisen tuplaa ohjeen aineet.LEIVOKSET (maidoton, munaton, viljaton)

1 prk lasten persikkasosetta (mikä tahansa muukin sopiva hedelmäsose käy)
1 dl sokeria
0,75 dl kauramaitoa (tai mehua,soijamaitoa jne.)
75 g maidotonta (ja soijatonta) margariinia (öljykin varmaan käy)
1 dl tattarijauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)


Sekoita sose, sokeri, neste ja sulatettu margariini keskenään. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Kaada uunivuokaan/-pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Kumoa valmis levy sokeroidulle leivinpaperille. Ja ota siitä muotilla sydämiä. Halkaise sydämet ja täytä haluamallasi täytteellä. Meillä oli vadelmahilloa ja "voi"kreemiä. Ohje löytyy täältä nimellä pursotettava kreemi. Leivos on myös päällystetty tuolla samaisella kreemillä ja koristeltu nonparelleilla.