Sen jälkeen kun esikoiselle alkoi vehnä sopia, on couscousista tullut yksi suosikki ruoka-aineistani. Varsinkin lounasruokana, kun kaapista ei löydy mitään valmista.

83353.jpg

Couscous on tosi nopea ja helppo tehdä. Yllä olevassa annoksessa on pieneksi pilkottua porkkanaa sekä salottisipulia, joita hetken aikaa kuullotin oliiviöljyssä pienessä kattilassa. Lisäsin joukkoon hienonnettua aurinkokuivattuatomaattia ja sekoittelin hetken. Päälle kaadoin desin verran kiehuvan kuumaa vettä ja saman verran couscoussuurimoita. Maustoin suolalla ja mustapippurilla. Kansi kattilan päälle ja pois levyltä hautumaan noin 5 minuutiksi.

Annoksessa voi käyttää mitä vain kasviksia kaapista löytyy ja ruokavalioon sopii; herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa jne. Tuoreet yrtit ja yrttimausteet sopivat myös todella hyvin ruokaan.

Olen miettinyt millä vastaavanlaisen ruuan saisi tehtyä ilman kotimaisia viljoja. Luulen että hirssisuurimoista voisi kokeilla keittää pohjan, johon sekoittaisi mausteita ja öljyssä kuullotettuja kasviksia. Täytyykin kokeilla joku kerta.