Oltiin lasten kanssa tuossa ulkona, kun naapurit alkoivat paistamaan lettuja grillillä. Ja tietenkin alkoi itselläkin tehdä mieli. Ei muuta kuin sisälle taikinan tekoon. Tähän mennessä olen tehnyt joko puuropannaria Allergia ja astma-lehdestä löytyneellä reseptillä tai sitten Pirkanmaan allergia yhdistyksen ohjeella Amerikkalaisia pannukakkuja. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa ihan oikeita lettuja.

LETTUTAIKINA (maidoton, munaton)

5 dl nestettä (vettä, soija-, kaura-, riisi- tai kookosmaitoa)
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl ohrajauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl öljyä

paistamiseen öljyä tai juoksevaa Sunnuntaita

Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Ja paista letut.

Ei siis mitään sen ihmeempiä vippaskonsteja. Tänään käytin nesteeksi puolet vettä puolet kookosmaitoa, kun ei kookosmaitoa ollut enempää. Hyviä lettuja tuli ja hyvin pysyivät kasassa, vaikka tein melko ohkasia ja isoja.