83357.jpg

Allergia- ja astmaliiton keskustelupalstalla oli äskettäin kyselyä pinaattikeitosta. Laitan nyt tähän ohjeeseen mukaan useampia vaihtoehtoja, joita keiton tekoon voi käyttää. Kuvassa oleva keitto on tehty kauramaitoon ja suurustettu vehnäjauhoilla.

PINAATTIKEITTO (maidoton)

4 rkl margariinia
4 rkl vehnä- tai riisijauhoja
8 dl kaura-, soija- tai riisimaitoa
1 pkt (150 g) pakastepinaattia
suolaa
(valkopippuria)

Sulata kattilassa margariini. Lisää jauhot ja kiehauta. Nosta kattila hetkeksi liedeltä ja lisää maitoa vähitellen samalla tasaiseksi sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan pohjaa pitkin hämmentäen. Lisää pinaatti ja mausteet. Keitä vielä noin 10 minuuttia.