208393.jpg

Tein tässä uudemman kerran niitä tattaripipareita, ja tällä kertaa oli sitä siirappiakin. Ja lopputulos olikin aivan erilainen. Nyt piparit olivat kovia niin kuin halusinkin ja todella maukkaita. Lisäksi tein välipalalle ihan tavallisen rusinasopan, kun itse kaipasin jotain vaihtelua. Jotenkin sitä mieltää tuon rusinasopan vain niin jouluun kuuluvaksi, ettei ole aiemmin tullut mieleen sitä tehdä, vaikka rusinat ovatkin jo pitkään sopineet.

RUSINAKIISSELI

2 dl rusinoita
6 dl vettä
vajaa ½ dl sokeria
(ripaus kanelia)
1-1½ dl perunajauhoa (tai vastaava määrä muuta tärkkelystä)

Laita rusinat ja vesi kattilaan ja anna liota yön yli. Keitä rusinoita puolisen tuntia. Lisää vesitilkkaan sekoitettu suurus koko ajan sekoittaen. Mausta sokerilla (ja kanelilla).