175355.jpg
Pari vuotta sitten bongasin Allergia ja astma -lehdestä riisipannarin ohjeen. Sitä on tässä aikojen saatossa tullut tehtyä ja varioitua useaan otteeseen. Tällä kertaa tein kaurapuurosta ja tattarijauhoista. Laitan alle alkuperäisen ohjeen sekä sulkuihin kuvassa olevan pannarin ohjeen. Jäälleen kerran ohejtta on helppo soveltaa omaan ruokavalioon sopivaksi vaihtamalla ainesosia toisiin.

PANNARI (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)

7 dl riisimaitoon keitettyä riisipuuroa (veteen keitettyä kaurapuuroa)
2 dl riisimaitoa (kauramaitoa)
1 dl riisijauhoa (tattarijauhoa)
½ dl fariinisokeria
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
(2 rkl margariinisulaa)

Sekoita muuta aineet hyvin jäähtyneeseen puuroon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Meillä pannari tarjoiltiin mustaherukka- (kuvassa) sekä vadelma-punaherukkahillojen ja kauravaniljakastikkeen kanssa. Molemmat hillot ovat mummini tekemiä ja tuota mustaherukkaa sai pikkumieskin maistella. On onni, että isoäitini vielä jaksaa keitellä meille hilloja ja mehuja, niin saadaan pikkuisellekin sopivia. Itsellä kun tuota tekemistä riittää kahden pienen kanssa muutenkin.