102855.jpg
Olin varannut possunsuikaleita viikonlopuksi vokkia varten. Mutta ulkoilun venähdettyä käytinkin nopeammin valmistuvat broilerinsuikaleet vokkiin, ja possunsuikaleet jäivät odottamaan uutta ideaa. Lopulta päätin tehdä niistä kiusauksen, johon broilerinsuikaleet oli tarkoitettu. Kiusauksesta tuli hyvää näinkin :) Kiusaus on helppo tehdä, joskin sen valmistuminen vie oman aikansa.

POSSUKIUSAUS (maidoton, munaton)

400 g possunsuikaleita
n. 750 g peruna-sipulisekoitusta tai perunoita suikaloituna
(250 g (1 pss) kasvissuikaleita)
3 dl kaura- /soijakermaa tai kasvis-/lihalientä
suolaa
(mausteita)

paistamiseen ja vuoan voiteluun maidotonta margariinia tai öljyä

Paista possunsuikaleet pannulla ja mausta suolalla ja haluamillasi/sopivilla mausteilla. Käänä levy pois päältä ja laita kansi pannun päälle. Anna hautua levyn jälkilämmöllä noin ½ tuntia. Voitele reilun kokoinen uunivuoka. Levitä pohjalle noin puolet peruna- ja kasvissuikaleista,  levitä possunsuikaleet liemineen ja päälimmäiseksi loput peruna- ja kasvissuikaleet. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja kaada neste vuokaan. Paista alkuun 200 asteessa n. ½ tuntia ja vähennä sen jälkeen lämpöä 150 asteeseen. Anna kypsyä uunissa vielä 1-2 tuntia, raaoista perunoista tehtynä kauemminkin.

Kuten kuvasta näkyy olen nyt jonkin aikaa syönyt tuorettakin tomaattia, eikä vauvalle ole oireita ilmaantunut. Salaatinkastikkeena on Hesburgerin Valkosipulikastike. On maidoton, munaton ja soijaton, ja todella hyvän makuinen. Kastike käy hyvin myös hampurilaisiin ja toasteihin.