Viikonlopun pikkujouluihin piti myös pikkumiehelle tehdä omat piparit. Tein piparit Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistyksen Piparkakkujen ohjeella tattarijauhoista, joita käytin noin 4 dl. Taikinaan lisäsin mausteeksi vähän kanelia, koska sitä on aiemminkin kokeiltu. Oma taikinani seisoi päivän ajan (Tein taikinan aamulla ja leivoin piparit illalla.) kylmässä, mikä oli tuolla jauhomäärällä turhan pitkään. Taikinaa sai pehmitellä käsissä melko pitkään ennen kuin sen kauliminen onnistui. Kaulin taikinan suoraan leivinpaperille ja painoin kuviot siihen ja irrottelin sitten ylimääräiset taikinat ympäriltä, piparit eivät juuri leviä uunissa. Taikina kuitenkin oli sen verran tukevaa, että pipareiden siirtäminenkin pellille olisi onnistunut.

Piparkakut

  • 100 g maidotonta margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl siirappia
  • 3-4 dl hienoja riisijauhoja tai tattarijauhoja
  • 1 tl soodaa

Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri. Sekoita joukkoon jauho-soodaseos. Taikina saa olla pehmeää. Laita jääkaappiin kovettumaan. Kauli jauhoja apuna käyttäen pieni pala kerrallaan. Ota paloja muotilla. Paista 200 C n. 8 min.