86920.jpg
Alkoi pikkasen hiukomaan ja jotakin piti kehitellä kaapista löytyvistä aineksista. Niinpä, kun saatiin poikaset nukkumaan, pyöräytettiin miehen kanssa muutamat lämpimät voileivät.

Ruoka eikä kuva ole mitenkään erikoista. Mutta halusin laittaa tämän tänne, kun joku joskus kyseli Allergia- ja astmaliiton keskustelupalstalla maidottoman (juustottoman) pizzan perään. Pizzat ja lämpimät leivät onnistuvat vallan hyvin ilman juustoakin, kunhan vain täyte on tarpeeksi mehukasta. Kastikkeen jämät ovat oikein hyviä tähän tarkoitukseen. Yleensä meillä tehdäänkin pizzaa metodilla Mitä kaapista löytyy.

Kuvassa oleviin leipiin käytimme eiliseltä jäänyttä, Lintu75:n ohjetta mukaillen tehtyä Tulista jauheliha-papumuhennosta. Muhennokseen käytin porsaan jauhelihaa ja sulatejuuston tilalle lorautin kaurakermaa sen verran että tuli sopivan muhevaa. Leipien päälle levitettiin ensin valkosipulilla ja oreganolla maustettua ketsuppi-tomaattipyreseosta ja sen jälkeen jauhelihamuhennosta. Leivät uuniin 250 asteeseen lämpiämään 5-10 minuutiksi. Ja eikun syömään!