perjantai, 5. tammikuu 2007
Bataatti-jauhelihavuoka
BATAATTI-JAUHELIHAVUOKA (maidoton, munaton, viljaton, soijaton)
2-3 bataattia (mulla oli 1 ja lisäksi pari perunaa välissä)
400 g possun jauhelihaa
½ sipulia
½ kesäkurpitsaa
suolaa
valkosipulijauhetta
rakuunaa
2-3 dl kasvis- tai lihalientä
öljyä tai margariinia
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Ruskista jauheliha kevyesti. Nosta hetkeksi sivuun. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää jauheliha ja mausta seos. Kuori ja viipaloi bataatti ohuiksi siivuiksi. Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros bataattisiivuja. Laita päälle jauhelihaseosta. Tee samoin kerros tai kaksi lisää. Lado päällimmäiseksi vielä reilu kerros bataattisiivuja. Kaada vuokaan noin 1½ dl kasvislientä. Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä 30-45 minuuttia. Valele välillä pintaa kasvisliemellä, jotta päällimmäiset bataatit eivät kuivu. Voit myös voidella päällimmäiset siivut kevyesti öljyllä kuivumisen estämiseksi. Anna valmiin ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Kommentit