Tänään oli taas siinä suhteessa harvinainen päivä, että jaksoin miettiä ja tehdä sellaista ruokaa, mitä koko perhe voi syödä. Ja todella hyvää siitä tulikin! Yhteisiä ruokia alkaa vähitellen olla jo helpompi tehdä, kun pikkuiselle on löytynyt enemmän mausteita, joita käyttää. Maistuu sitten ruoka muidenkin suussa joltain. Tähän ruokaan olisi tarvittu ainakin tuplasti bataattia kuin mitä kotoa löytyi, laitoin hieman perunaakin lisäksi, mutta silti jäi liian vähäiseksi, ainakin pinnalta. Laitan ohjeeseen tarpeellisen määrän.

330396.jpg

BATAATTI-JAUHELIHAVUOKA (maidoton, munaton, viljaton, soijaton)

2-3 bataattia (mulla oli 1 ja lisäksi pari perunaa välissä)
400 g possun jauhelihaa
½ sipulia
½ kesäkurpitsaa
suolaa
valkosipulijauhetta
rakuunaa
2-3 dl kasvis- tai lihalientä

öljyä tai margariinia

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Ruskista jauheliha kevyesti. Nosta hetkeksi sivuun. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää jauheliha ja mausta seos. Kuori ja viipaloi bataatti ohuiksi siivuiksi. Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros bataattisiivuja. Laita päälle jauhelihaseosta. Tee samoin kerros tai kaksi lisää. Lado päällimmäiseksi vielä reilu kerros bataattisiivuja. Kaada vuokaan noin 1½ dl kasvislientä. Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja kypsennä 30-45 minuuttia. Valele välillä pintaa kasvisliemellä, jotta päällimmäiset bataatit eivät kuivu. Voit myös voidella päällimmäiset siivut kevyesti öljyllä kuivumisen estämiseksi.  Anna valmiin ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!
330456.jpg